Bemutatkozás

Hastánciskola Budapest

Hegedüs Éva Jázmin

Orientális tánc mestertanár, Nőiség tanácsadó

A hastánciskola útja a nők világába vezet. Abba a világba, mely örök rejtély az emberiség számára, mely középpontjában áll minden kornak és kultúrkörnek. Sok ezer éves tudás sejlik fel a legyezők és selyemfátylak mögött. Fülledt vízparti éjszakák, vagy nagyvárosi, nyüzsgő flaszter, falusi csöndes, álmos esték …– mindegy. A Nő mindenhol Nő marad.

Hogyan lehetsz boldog és elégedett nő? Na és a belső szépség, ami kívül is látszik? Miben rejlik a nőiesség és nőiség? Hogyan fedezzük fel a boldogságunk keskeny, kanyargó ösvényét? Hogyan oldjuk fel vágyunk, sorsunk, felelősségünk dilemmáit? Miként válhatunk vonzóvá, megtartva méltóságunkat a mindennapokban? Hogyan szabaduljunk meg lelki fájdalmainktól? Miként ápolhatjuk nőiségünket? Mit jelent, hogy a nőiség kortalan? Hogyan óvhatjuk érzékenységünket, intimitásunkat, érzékiségünket? Hogyan leszel képes a mozdulatok elsajátítására?

A fenti kérdésekre a választ mindenki maga kell, hogy meglelje, de iránytűt és inspirációt adhatok ehhez hastáncóráimon. S. Hegedüs Jázmin vagyok, orientális tánc mestertanár és előadóművész, a női mozgáskultúrák és a nőiség, nőiesség szakértője, coach. Több, mint 25 év tapasztalatával, szakmai képzettségével, sok évfolyamnyi boldog és elégedett tanítvánnyal, teltházas Háremtorna női tanfolyamaimmal fáradhatatlanul dolgozom azon, hogy lányoknak, feleségeknek, anyáknak, nagymamáknak kortól függetlenül segítsek megtalálni a harmóniát.

A hastánc sok nő életét változtatta meg. Az enyémet is. Saját bőrömön tapasztaltam meg azt a felszabadító érzést, ami a zene és a mozdulatok öröme által átjárja a testet és a lelket. A tánc új utakra terel: az újjászületés, az önismeret új helyzeteket teremt, átalakul gondolkodásod, máshogy állsz a mindennapi kihívásokhoz. A könnyedség, a humor, az önszeretet új kapukat nyit meg előtted és az egészségedet is karbantarthatod a tánc által. Az órákon segítségemre vannak Börtsök Mónika vezető asszisztens, orientális szakoktató és Bognár Tünde asszisztens.

Bio

Hastánc, tapasztalat, tanítás: egy nőies utazás a test, a lélek és a kreativitás világában, ahol önmagad lehetsz. Örömmel tölt el, hogy megoszthatom e csodás tánc mindent felülmúló hangulatát az óráimon, vagy színházi produkciókon, koreográfiákon keresztül.

„Jázmin a hastánc világában 27 éve utazó, tanító és alkotó nő. A Közel-Kelet autentikus hangulatát hozza el a klasszikus és modern hastánc elemeivel. A Yasmina Hastánciskola alapítója és koreográfusa, a Testnevelési Egyetem Orientális oktatói képzésének szakvezetője. Coach, nőiség tanácsadó, intimtorna-tréner, rekreációs szakember. 

Háremtorna és Gésa Projekt tanfolyamai a nőiesség és az önismeret útját mutatják meg. Vallja, hogy a mozdulataink tökéletesítése, a harmónia elérése elengedhetetlen a lélek oldása, az önismeret nélkül. E két tanfolyam egyedi, speciális programját is ennek megfelelően állította össze. Tanítványai fellépőruháit is ő tervezi.

2003-ban Nemzetközi Zsűri választotta az év Hastánctanárának. Tanítványai azóta is rendszeresen győznek hazai és nemzetközi hastáncversenyeken.

2005 óta rendez teltházas orientális tánc-színházi előadásokat, melyek egyrészt a keleti életből merítenek ihletet, másrészt gyakran fúzionálnak más zenei- és táncstílusokkal. 

(Arábia gyöngyei, Bársonykék éjszakák, A Karaván titkai, Táncok a Háremből, Leánybúcsú, avagy Datmá története, A Lótuszvirág kincsei, Éjjel nyíló rózsa, Awalimok éjszakája, A Zahír -… érzés a fátyol mögött, Allah rózsái, A Zen kapuja, Holdnovellák, Yasmina Café, Orfeum Oriental, Szindbádok meséi, Perzsa Dívány, Bajadérok, Éjjel nyíló rózsa, Elhallgatott szavak, Hammam, Az 1002. éjszaka)

2008-ban elindította Yasmina Akadémia tanfolyamát, ahol a tánctanuláson kívül tanítással, hastánctörténelemmel, zenei- és stílusismerettel kapcsolatos továbbképzésen vesznek részt tanítványai. Közvetlensége, szakmai felkészültsége vonzza a tanulni vágyókat.” /Börtsök Mónika/