Háremtorna

Háremtorna

Minden időben és minden életkorban az egyik legfontosabb dolog a testi és lelki egészségünk harmóniája. Önmagunk és mások elfogadása, az őszinteség fontos dolog, intimitást teremt, nem távolságot.

Hatalmas nyomás nehezedik ma is a nőkre. Olykor kevés tisztelet övezi az igazi női szépséget. Gyakran figyelmen kívül hagyják természetes ciklikusságát, ritmusait és igényeit, olyannyira, hogy még a nők is elfelejtetik, hogy nőnek lenni áldás és öröm. A mindennapok sokszor felőrlik a vágyakat, az álmokat és nagyon sokan hagyják, hogy az egészet elfújja a szél…

A nőiség fejlesztése egy személyes és egyedi folyamat, amelynek nincs egyetlen helyes módja. Minden nő, minden életszakaszban másképp éli meg a nőiségét, és más dolgokat tart fontosnak vagy vonzónak. A nőiség fejlesztése nem azt jelenti, hogy meg kell felelni a társadalmi elvárásoknak vagy a divatnak, hanem azt, hogy megtalálod a saját stílusodat, értékeidet és örömeidet.

Természetesen fontos a külső is! Az, hogy hogyan fejezed ki magad a ruházatoddal, a sminkeddel, a frizuráddal vagy az ékszereiddel. Mindenki szívesebben teremt kapcsolatot egy felszabadult, harmonikus, vidám nővel!

A nőiség nem korlátozódik a rózsaszínre, a csipkére vagy a pillangókra, hanem bármilyen színre, mintára vagy anyagra kiterjedhet, amelyekben jól érzed magad.

A nőiség nem azt jelenti, hogy mindig sminkelned kell magad, hanem azt, hogy használhatsz sminket, ha szeretnél valamit kiemelni a megjelenéseden.

Fejleszd a kommunikációs és kapcsolatteremtő készségeidet. A nőiség nem azt jelenti, hogy csendesnek, alázatosnak vagy engedékenynek kell lenned, hanem azt, hogy tudsz hatékonyan és udvariasan kommunikálni, kifejezni a véleményedet, érvelni az érdekeidért, és meghallgatni másokat. Ehhez meg kell ismerni a saját reakcióidat és tisztában kell lenni azzal, mit bírsz és mit nem.

A nőiség nem azt jelenti, hogy függőnek, ragaszkodónak vagy irigynek kell lenned, hanem azt, hogy tudsz önállóan és felelősségteljesen élni, támogatni és elfogadni másokat, és meg tudod osztani az érzéseidet, gondolataidat. 

Fedezd fel a kreativitásodat és a szenvedélyeidet! A nőiség nem azt jelenti, hogy csak a háztartással, csak a gyerekekkel vagy a pároddal foglalkozol, hanem azt, hogy van saját életed, céljaid és álmaid. A nőiség nem azt jelenti, hogy kizárólag a hagyományos női tevékenységekkel foglalkozol, hanem azt, hogy bármilyen hobbit, sportot, művészetet tanulhatsz, amely érdekel vagy kihívást jelent számodra. A nőiség nem azt jelenti, hogy csak másoknak adsz, hanem azt, hogy magadnak is adsz, és időt szánsz arra, hogy pihenj, szórakozz, tanulj vagy utazz. 

Ne adj felesleges dolgokat, tudd, kinek miért, mit mondasz! Ne zsigereld ki magad! Ha enervált vagy, alkalmazz olyan módszereket, technikákat, amivel feltöltődsz!

A nőiség nem függ a testmérettől, a súlytól, a bőrszíntől vagy a korodtól. A nőiség a belső kisugárzásodból fakad, amelyet erősíthetsz azzal, hogy gondoskodsz magadról, egészségesen élsz és odafigyelsz a higiéniádra, a testápolásra.

A HÁREMTORNA abban is különbözik a sima intimtornától, hogy különös gondot fordítunk lelkünk karbantartására, problémamegoldó képességünk fejlesztésére, a nőiesség, a külső és belső harmónia építésére, az önbizalom növelésére, a lelki merevségek feloldására. Megtanuljuk értékelni az élet apró szépségeit, benne önmagunkat és egymást.

A saját testünket jól meg kell ismerni, tudatában kell lenni adottságainknak. A megfelelő, reális önismeret elengedhetetlen. Meg kell szabadulni a nyomasztó emlékektől, az önsajnálattól, az esetleges párkapcsolati problémákat sem szabad magunkkal cipelni. A negatív gondolatokat, beidegződéseket, családi mintákat, reakciókat a saját érdekünkben meg kell tanulni kezelni, átkonvertálni. Ez a technika elsajátítható.

A nőiség nem azt jelenti, hogy mindig elegánsnak vagy szexinek kell lenned, egy nagy álarc mögött, hanem azt, hogy olyan dolgokat viselsz, amelyek tükrözik a személyiségedet, egyéniségedet, hangulatodat és a céljaidat. A külsőségeddel a stílusodat hangsúlyozod.

A nőiség nem azt jelenti, hogy mindig hosszú hajat kell viselni, hanem azt, hogy olyan frizurát választasz, amely illik az arcodhoz, a stílusodhoz és a kényelmedhez. Ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben, az öltözködésed, a sminked, a frizurád, a kiegészítőid is hozzátartoznak.

A nőiség nem azt jelenti, hogy mindenkivel jóban kell lenned, hanem azt, hogy tudsz határokat szabni, konfliktusokat kezelni, és ha úgy adódik, – kompromisszumokat kötni és nemet mondani.

A nőiesség varázsát szeretném egy olyan területre is kiterjeszteni, amivel – talán szégyenlősségből-, csak kevesen foglalkoznak. Ez az intim terület bizony legtöbbször álszemérmességből nem kap nyilvánosságot, pedig életünk meghatározó tényezői közé tartozik mind egészségügyi, mind szexuális vonalon.  Ez pedig a medencefenék/gátizom torna.

A háremek világához szorosan hozzátartozik a hastáncon kívül az erotika is. A keleti nők varázsa rejtett izmaik tudatos mozgatásában is rejlik. Kortól és alkattól függetlenül.

Megtudod, mire valók, melyek azok a Kegel gyakorlatok. melyiket, hogyan alkalmazhatod a saját problémád esetén.

Például: 

  • a szexuális egészség hosszú távú megőrzésérea nemi szervek gyulladásos folyamatainak megelőzésére, az öregedés szervezetre gyakorolt hatásainak ellensúlyozására
  • a vizelet- és széklet inkontinencia megelőzésére és kezelésére
  • a szülés után erős megnyúláson átesett szövetek helyreállítására
  • a nőgyógyászati műtétek után segíti a hüvelyműködés helyreállítását, erősít és roborál
  • a kismedencei szervek fittségének fenntartására
  • a szétnyílt hasizom regenerációjára

A célom az, hogy megfelelő, nyugodt körülmények között, könnyű lélekkel, lépésről-lépésre sajátítsátok el ezt a gyakorlatsort úgy, hogy otthon, önállóan is végig tudjátok csinálni. A gyakorlatsorokat megkapjátok írásban, ami otthon is segítségetekre lesz.

A csoportok zártak, a gyakorlatok egymásra épülnek, így bekapcsolódásra nincs lehetőség.

Libbenjen hát fel a fátyol!

Yasmina
Női életmód tanácsadó,
rekreációs tréner